Bij P. de Boorder & Zoon B.V. staat duurzaamheid centraal. Deze visie is niet nieuw: “Al jaren werken we actief aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. We waren pioniers met de introductie van zonnepanelen bijna tien jaar geleden, schakelden anderhalf jaar geleden over op een vrachtwagen die rijdt op fossielvrije brandstof en hebben enkele jaren geleden ons wagenpark uitgebreid met elektrische personenauto’s. De keuze voor een volledig elektrische vrachtwagen van Volvo is een logische volgende stap in onze voortdurende inzet voor CO2-reductie”, aldus Paul van P. de Boorder & Zoon B.V.

CO2-reductie en stilte

De keuze voor Volvo was snel gemaakt, want P. de Boorder & Zoon B.V. heeft een lange geschiedenis met het merk. “Veiligheid en betrouwbaarheid zijn voor ons essentieel. Volvo Trucks was de enige die voldeed aan onze strenge eisen, mede dankzij hun innovatie op het gebied van elektrische trucks,” legt Paul uit. Naast CO2-reductie biedt de elektrische vrachtwagen vooral in stedelijke gebieden voordelen. “Het is een aanzienlijke verbetering van de leefomgeving; de stilte van de elektrische truck is opmerkelijk. Je hoort de motor niet, wat ons werk in de stad aangenamer maakt.”

“De proefrit was een openbaring. De truck rijdt fantastisch en doet qua kracht niet onder voor een brandstofvrachtwagen”, deelt Paul enthousiast. “Na slechts één rit was ik overtuigd: dit past precies bij onze visie op innovatie en duurzaamheid. En zelfs de kraan op de wagen is volledig elektrisch. We zijn trots op deze investering!”

Voorbereid op een elektrische toekomst

Bij P. de Boorder & Zoon B.V. zijn we verheugd over deze stap vooruit en zijn we klaar om de toekomst elektrisch tegemoet te rijden. “Het gaat niet alleen om het verminderen van onze ecologische voetafdruk; maar ook om het verbeteren van de werkomstandigheden voor ons team en het bijdragen aan een duurzamere wereld. Met deze elektrische truck van Volvo geven we krachtig vorm aan die visie.”

Back To Top