Betonstaal is het fundament van vrijwel elk bouwproject, groot of klein. Dat moet sterk zijn en sterk blijven. We kijken op eenzelfde manier naar het onze planeet. We willen bijdragen aan een duurzame maatschappij die niet ten koste gaat van de fundering: het klimaat en de beschikbare grondstoffen. Daarom blijven we op zoek naar nieuwe manieren om onze CO2-uitstoot verder te verlagen, net als onze energievraag en afvalstroom.

We hebben hierin al mooie stappen kunnen zetten. Zo voorzien we deels in onze eigen energiebehoefte via zonnepanelen op het dak van ons pand. Ook maken we gebruik van een warmtepomp in plaats van gas voor de verwarming. Ons wagenpark bestaat voor een groot deel uit elektrische auto’s en een vrachtwagen met een elektrische kraan. We tanken de vrachtwagens fossielvrij.

Onze CO2-footprint

We zijn er trots op dat we op deze manier maatschappelijk verantwoord kunnen ondernemen. Ons bedrijf heeft een groot aantal opdrachtgevers die gecertificeerd zijn volgens CO2-prestatieladder Niveau 5. Om die reden hebben we een aantal jaar geleden besloten om onze CO2-footprint publiekelijk beschikbaar te stellen.

Zo kan iedereen zien wat onze voetafdruk precies bedraagt. Dit doen we niet alleen omdat we graag transparant zakendoen, maar ook omdat we op die manier gestimuleerd worden om onze footprint nog verder te verlagen. Hopelijk inspireert dat onze opdrachtgevers zoals het ons inspireert.

Hieronder kun je onze volledige footprint van de afgelopen jaren inzien. Uiteraard zijn we bereid om deze verder toe te lichten of mogelijkheden voor verdere verduurzaming te bespreken. Ideeën of suggesties zijn altijd welkom.

Back To Top